מבוא:
מצודת הונין היא מצודה צלבנית (מאה 12 לספירה) הממוקמת ליד מושב מרגליות. באותה תקופה המצודה הייתה ממוקמת על דרך המסחר בין דמשק לצור (דרך נמל צור ייצאו סחורות מסוריה רבתי לאירופה).
השם הצלבני של המצודה היה "שָאטוֹ נֶף" או "קסטלום נובום" (המבצר החדש), והיא הייתה אחת משרשרת מצודות שבנו הצלבנים על ציר המסחר. השם "מצודת הונין" ניתן לה על שם הכפר השיעי הונין שהיה בסמוך.
המצודה הוקמה ב־1107, עברה גלגולים רבים של בעלויות, נכבשה על ידי המוסלמים הממלוכים (בייברס), ננטשה למספר מאות שנים, שופצה חלקית במאה ה־17 וננטשה סופית בשנת 1837 בעקבות רעידת אדמה שהייתה באזור (גרמה להרס עצום גם בצפת).
היא נמצאת בגובה 625 מעל פני הים, על רכס הרי נפתלי, שטחה כ־5.5 דונם, והיא מרשימה.
בסמוך אליה נבנה בשנת 2017 מצפור מדהים (מצפור מרגליות), הצופה לכל אצבע הגליל, רמת הגולן והחרמון. יש בו פרגולה, ספסלי ישיבה - חלקם מוצלים, וישיבה בו יכול להוות "קינוח ראוי" לאחר הביקור במצודה.
האתר:
איך מגיעים? נקליד ב־WAZE "מצודת הונין מרגליות". התוכנה תוביל אותנו למושב מרגליות לכביש היקפי המקיף את המושב מצד מזרח עד למצפור אותו נראה בצד ימין של הכביש.
נחנה את הרכב וניכנס לשביל הנמצא מול המצפור לכיוון מערב (לכיוון המושב) – אין שילוט! לאחר כ־30 מטר נראה את המצודה. שביל הגישה הוא לא מהכניסה הראשית (המדרגות נהרסו חלקית), אלא מצד שמאל למצודה שם יש שביל שמעלה אותנו לקומה השנייה במצודה – משם נוכל להיכנס לקומה הראשונה.
המקום מרשים. ישנם אגפים כמעט שלמים במצודה, כולל חלק מהחפיר, חרכי הירי, אולמות הכינוס, ובור המים שנמצא צפונית למבנה. אומנם יש סולם שמאפשר ירידה לבור המים (מלא מים כל השנה), אבל אני מאוד ממליץ לא לרדת!!! הסולם אינו מתוחזק באופן סדיר ואני מאמין ש"כשיש ספק - אז אין ספק".
בדרככם חזרה נא לא לשכוח לקחת אתכם את האשפה לאוטו
Comments